Warning: Use of undefined constant smart_ads_days - assumed 'smart_ads_days' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/xconsult.dk/wp-content/plugins/smart-ads/smartads.php on line 341

mac og Open Source.


Warning: Use of undefined constant smart_ads_days - assumed 'smart_ads_days' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/xconsult.dk/wp-content/plugins/smart-ads/smartads.php on line 341

Tux On IbookAt mac OS X 10.4 er et suverænt styresystem, er jeg hurtigt blevet overbevist om, efter 8 dages brug på min Ibook G4. “Tigeren” kører klippestabilt og indeholder mange fine programmer.
Dog har behovet bl.a. for en multikompatibel Office-pakke meldt sig og istedet for at bruge de dødsyge prøveversioner af MS-Officepakken der er forudinstalleret i OS X 10.4, har jeg valgt at installerer open source office-pakken, NeoOffice 1.1, der er en klon af OpenOffice.org til mac.

Open source programmer til mac.
NeoOffice 1.1 er en komplet office-suite, indeholdende tekstbehandling, HTML-redigering, regneark, præsentation og tegneprogram m.m.
NeoOffice 1.1 kan ligesom OpenOffice-suiten, arbejde med flere kendte formater, som bl.a. .doc og .xls fra MS og man kan således sagtens udveksle dokumenter med brugere heraf. Det eneste minus jeg har oplevet ved NeoOffice 1.1, er at programmet er lidt længe om at starte op ved første brug, men bortset fra det, fungerer denne frie Officepakke perfekt.

Med mac OS X 10.4 følger webbrowseren Safari (baseret på KDE-Konqueror), men da jeg er vant til at bruge Mozilla-Firefox med diverse udvidelsesmoduler på mine andre computere, har jeg valgt også at anvende Firefox som “default” på min Ibook.

Til filoverførelser har jeg installeret open source FTP-klienten CyberDuck, der er særdeles brugervenlig og fint integreret i mac OS X.

Se mere om open source software til mac her.

Linux til mac.
Efter succesfuldt at have bootet en Ubuntu PPC Live-CD, var min plan at oprette en partition med UbuntuLinux på Ibook’en, men da der endnu ikke findes en mulighed for at få AirportExtreme-kortet til at virke i Ubuntu, må det vente til der findes en løsning herfor, da fuld mobilitet er et af hovedformålene med min Ibook.

//madzzoni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen